Usluge

DENTALNA PROVERA I KONSULTACIJE

Trudimo se da Vaš prvi kontakt sa nama uspostavimo u prijatnom okruženju i pružimo Vam malo samopouzdanja. Iskusni lekari će Vas pregledati i predložiti terapiju. Ukoliko je neophodno, uradićemo rentgen da pronađemo najbolje rešenje za Vaš problem.

ORTODONTIKA


Ovo je grana stomatologije koja se bavi razvojem i održavanjem ispravnog dentofacijalnog sistema. Ispravan raspored i odnos zuba i čeljusti nije samo estetski već i funkcionalno značajan. Da bismo izlečili ove probleme, koristimo nekoliko vrsta ortodontskih uređaja. Radi se o pokretnim i fiksnim ortodontskim aparatima. Mobilni uređaji su ograničene mogućnosti i vezani su za starost pacijenta. Fiksni uređaji su mnogo moćniji jer njihova snaga neprekidno deluje.
Oni nisu povezani sa starošću pacijenta, pa se koriste u lečenju kako mladih tako i starijih pacijenata. Postoji mnogo vrsta fiksnih uređaja: klasični, metalni, keramički i estetski. Pričvršćeni su za zube i nakon uklanjanja neko vreme nosite držače.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Godinama napreduju i pokušavaju da dovedu svakog pacijenta do savršenog osmeha. Uključuje popravku zuba modernom estetskom pilingom, krunicama, mostovima i izbeljivanjem zuba. Radimo i na ispunjavanju lica hijaluronskom kiselinom.

PROTETIKA 

Nauka koja se bavi oporavkom izgubljenih zuba ili estetskom rehabilitacijom usne šupljine. U zavisnosti od dijagnoze, vrše se fiksne i pokretne restitucije.Od pokretnih restitucija izrađujemo sve vrste proteza: klasične totalne i delimične, vizil proteze, silikonske… Od fiksnih restitucija pravimo sve vrste krunica: metalno-keramičke i nemetalne, cirkonijumske krunice. Danas su u modi nemetalne krune sa svim njenim prednostima. Osim estetske superiornosti, imaju i druge prednosti u poređenju sa svim ostalim krunama. Odsustvo metala čini ih transparentnijim, što daje znatno prirodniji izgled, pacijenti su manje osetljivi na metale, manje se zadržava plak.

ENDODONTIKA

To je grana stomatologije koja omogućava lečenje zuba inficiranim korenovim kanalom. Uvek daje prednost zubu u odnosu na implantat ili neku drugu restituciju. Endodontski korijenski kanal se čisti, ispire, čisti od klica i konačno puni. Dobar endodontski tretiran zub je dobar temelj za neku vrstu filata ili restitucije.

ORALNA HIRURGIJA

Obuhvata sve hirurške zahvate u vilici: komplikovane vađenje zuba, vađenje ustajalog korijena, vađenje zuba mudrosti ili fistulu. Takođe uključuje operacije na vrhu zaraženih korena zuba, operaciju ciste i tumora, izravnavanje alveolarnog grebena, dodavanje veštačkih kostiju i implantaciju.

PARODONTOLOGIJA

Ova grana stomatologije bavi se lečenjem i lečenjem potpornih zuba. Postoji konzervativno i hirurško lečenje. Pri konzervativnom tretmanu uklanjamo sve meke i čvrste slojeve, uklanjamo zubni plak i gingivalne džepove. U hirurškom lečenju radi se hirurško sečenje i dodaje se kost.

IMPLANTOLOGIJA

To je moderno područje koje se bavi nadomještanjem zuba koji nedostaju. Danas je to rutinska procedura koja nadoknađuje jedan ili više implantata. To je potpuno bezbolno, obično se radi u lokalnoj anesteziji. mplantat služi kao nosilac za buduću restituciju.

DEČIJA Stomatologija 

Radimo sve vrste intervencija kod dece.