Usluge

STOMATOLOŠKI PREGLED I KONSULTACIJE

Trudimo se da Vaš prvi kontakt sa nama uspostavimo u prijatnom okruženju i pružimo Vam kompletan stomatološki tretman. Iskusni lekari će Vas pregledati i predložiti terapiju. Ukoliko je neophodno, uradićemo rendgen snimak kako bismo pronašli najbolje rešenje za Vaš problem.

ORTOPEDIJA VILICA

Ovo je grana stomatologije koja se bavi razvojem i održavanjem ispravnog dentofacijalnog sistema. Ispravan raspored i odnos zuba i vilica nije samo estetski već i funkcionalno značajan. U terapiji nepravilnosti zubnih nizova i međuviličnih odnosa koristi se više vrsta ortodontskih aparata. To mogu biti mobilni i fiksni ortodondski aparati. Mobilni aparati su ograničenih mogućnosti i vezani su za uzrast pacijenta. Fiksni aparati su mnogo efikasniji jer deluju kontinuirano. Fiksni aparati nisu vezani za uzrast pacijenta pa se koriste, kako kod mladih, tako i kod starijih pacijenata.

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Izgled zuba ima značajnu ulogu u estetici celog lica. Različitim metodama i tretmanima možemo Vaš osmeh učiniti lepšim, što znatno utiče na Vaše samopuzdanje. Do blistavog osmeha, u zavisnosti od indikacije, možemo doći uz pomoć kompozitnih faseta, keramičkih vinira, ili izbeljivanjem zuba. Takođe, pružamo Vam mogućnost korekcije nedostataka pomuću hijaluronskih filera.

PROTETIKA 

Oblast stomatologije koja se bavi nadoknadom izgubljenih zuba, estetskom i funkionalnom rehabilitaciom usne šupljine. U zavusnosti od dijagnoze, rekonstrukciju izgubljenih tkiva možemo izvršiti mobilnim ili fiksnim protetskim nadoknadama.

Izrađujemo više vrsta proteza: totalne, parcijalne, vizil, valplast.

Od fiksnih nadoknada izrađujemo sve vrste krunica: metalo-keramičke i cirkonijum krunice. Bezmetalne krunice, osim estetske superiornosti, imaju i druge prednosti u poređenju sa ostalim krunicama. Odsustvo metala čini ih transparentnijim, što daje znatno prirodniji izgled.

ENDODONCIJA

Grana stomatologije koja se bavi lečenjem oboljenja zubne pulpe. Zasniva se na mašinskoj obradi korenskih kanala, temeljnom ispiranju i kompaktno zatvaranju kanalnog sistema. Dobar endodontski tretman je čvrst temelj za izradu odgovarajućeg ispuna ili protetske nadoknade.

ORALNA HIRURGIJA

Obuhvata hirurške zahvate u vilici: komplikovano vađenje zuba, vađenje zaostalih korenova, vađenje impaktiranih umnjaka. Takođe, ova oblast stomatologije uključuje hirurške intervencije na mekim i tvrdim tkivima u usnoj duplji.

PARODONTOLOGIJA

Ova oblast stomatologije bavi se očuvanjem zdravlja i eventualnim lečenjem potpornog aparata zuba. Postoji konzervativno i hirurško lečenje. Konzervativni tretman podrazumeva uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, obradu i ispiranje parodontalnih džepova. Hirurška terapija parodontalnih oboljenja podrazumeva nekoliko zahvata koji imaju za cilj eliminaciju parodontalnih džepova, čime se postiže učvršćivanje rasklaćenih zuba.

IMPLANTOLOGIJA

Implantologija je savremeni način nadoknade zuba koji nedostaju. Ugradnjom implantata pacijentima se pruža mogućnost izrade protetskih nadoknada koje će funcionalno i estetski biti najpribližnije prirodnim zubima.

DEČJA Stomatologija 

Radimo sve vrste stomatoloških intervencija kod dece.